Lees meer over Zalm in Krokante Kruidenkorst met Honing-Dillesaus

Zalm in Krokante Kruidenkorst met Honing-Dillesaus

Deze heerlijke zalmzijde krijgt een knapperige korst van panko, Parmezaanse kaas en verse dille, gecombineerd met de subtiele smaken van mosterd en knoflook. De geroosterde haricots verts zorgen voor een frisse bite, terwijl de honing-dillesaus het gerecht een perfecte zoete en romige afwerking geeft. Ideaal voor een feestelijke maaltijd of een luxe diner!
De Viszaak | Zalm in Krokante Kruidenkorst met Honing-Dillesaus
Black background with star-like pattern

Bestel hier alles voor de feestdagen!

Ingrediƫntenlijst:

  • 1 zalmzijde

  • 50 gram roomboter

  • 3 teentjes knoflook

  • 4 eetlepels panko

  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)

  • 2 eetlepels mosterd

  • 1 eetlepel honing

  • 200 ml room

  • 1 bosje verse dille

  • 300 gram haricots verts

  • Olijfolie

  • Zout en peper

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en pel de teentjes knoflook. Smelt 50 gram roomboter in een steelpannetje. Haal het pannetje van het vuur en pers de teentjes hierin uit.

  • Hak de dille fijn en voeg 1/3 toe aan de boter. Voeg ook de panko, Parmezaanse kaas en een flinke snuf peper en zout toe en roer goed door.

  • Leg de zalmzijde op een met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer de zalm in met een beetje mosterd en verdeel het pankomengsel erover. Druk het mengsel een beetje aan. Verdeel de haricots verts rond de zalm, besprenkel met een scheutje olie en breng op smaak met peper en zout.

  • Bak de zalm zo'n 20 minuten in het midden van de oven.

  • Doe ondertussen de rest van de boter, de rest van de mosterd, de honing en room samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat zo'n 4 minuutjes zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg aan het einde de rest van de dille toe en roer goed door.

  • Serveer de zalm met de haricots verts en de saus.

Koop nu onze verse zalm

Onze winkels