4 kabeljauwfilets (ca. 150-200 g per stuk)
50 g panko (Japans broodkruim)
50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetlepels roomboter (gesmolten)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 citroen (rasp en sap)
1 courgette (in plakjes gesneden)
2 rode paprika’s (in repen gesneden)
1 rode ui (in partjes gesneden)
200 g cherrytomaten
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout naar smaak
Voor de saus:
100 ml crème fraîche
1 eetlepel honing
Sap van 1/2 citroen
1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Groenten roosteren: Meng de courgette, paprika, rode ui en cherrytomaten met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over de bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Kabeljauw voorbereiden: Leg de kabeljauwfilets op een tweede bakplaat met bakpapier. Smeer de bovenkant van de filets in met mosterd.
Korst maken: Meng de panko, Parmezaanse kaas, gesmolten boter, geperste knoflook, dille en citroenrasp in een kom. Verdeel dit mengsel over de bovenkant van de kabeljauwfilets en druk het licht aan zodat het goed blijft zitten.
Kabeljauw bakken: Zet de bakplaat met de kabeljauw in de oven, naast de groenten, en bak ongeveer 12-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets), tot de kabeljauw gaar is en de korst goudbruin en knapperig.
Saus bereiden: Terwijl de kabeljauw in de oven staat, maak je de citroen-dillesaus. Meng de crème fraîche, honing, citroensap, dille en wat peper en zout in een kom. Roer goed door en proef of de balans goed is.
Serveren: Serveer de krokant gebakken kabeljauw met de geroosterde groenten. Lepel de citroen-dillesaus over de vis of serveer ernaast. Garneer met een extra schijfje citroen voor een frisse twist.